←Prev   Kaf-Be-Dad  Next→ 

ق ب ض
Kaf-Be-Dad
Kökün genel değeri.
o zaman, böylece avuçladım, aldım , çekerek, kısaltarak , bir avuç , onun kabzında, avucunda , onu çektik , kabzedilmiş, tutulmuş, alınmış olan , ve açıp kapayan, kanat çırpan , ve sıkarlar, sımsıkı tutarlar, cimrilik ederler , daraltır
   faqabaḍtu   (1)

20:96
Sâmirî dedi: \"Onların görmediklerini gördüm. Resulün izinden bir avuç avuçladım da onu attım. Nefsim bana böylesini hoş gösterdi.\

   qabḍan   (1)

25:46
Sonra nasıl tutup onu ağır ağır kendimize çekmişiz!

   qabḍatan   (1)

20:96
Sâmirî dedi: \"Onların görmediklerini gördüm. Resulün izinden bir avuç avuçladım da onu attım. Nefsim bana böylesini hoş gösterdi.\

   qabḍatuhu   (1)

39:67
Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde tanıyamadılar. Oysaki kıyamet günü, yeryüzü tamamen O'nun avucudur/avucundadır; gökler de O'nun sağ elinde/kudretinde dürülmüş haldedir. Şanı yücedir O'nun; arınmıştır onların ortak koştuklarından.

   qabaḍnāhu   (1)

25:46
Sonra nasıl tutup onu ağır ağır kendimize çekmişiz!

   maqbūḍatun   (1)

2:283
Eğer yolculuk halinde olur da yazacak birini bulamazsanız, o takdirde, alınan rehinler yeter. Birbirinize güvenmişseniz, kendisine güvenilen kişi, emaneti ödesin; Rabbi olan Allah'tan sakınsın. Tanıklığı gizlemeyin. Onu gizleyen, kalbi günaha batmış/kendi kalbine kötülük etmiş biridir. Allah, yapmakta olduklarınızı çok iyi bilmektedir.

   wayaqbiḍ'na   (1)

67:19
Üstlerinde, kanatlarını açıp kapayarak uçan kuşları hiç görmediler mi? Onları Rahman'dan başkası tutmuyor. Kuşkusuz O, her şeyi görmektedir.

   wayaqbiḍūna   (1)

9:67
İkiyüzlülerin erkekleri de kadınları da birbirinin aynıdır: Kötülüğe özendirirler, iyilikten alıkoyarlar, harcamamak için ellerini sıkarlar. Onlar Allah'ı unuttular, Allah da onları unuttu. İkiyüzlüler, yoldan sapmışların ta kendileridir.

   yaqbiḍu   (1)

2:245
Kim var Allah'a güzel bir şekilde borç verecek? Ve Allah böyle birinin verdiğini birçok kez katlayarak artıracaktır. Allah, kabz haliyle kısar, bast haliyle açıp genişletir. Ve yalnız O'na döndürülürsünüz.

Teşekkür ederim:
IslamAwakened
bu kök sayfaları mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyor.
Çalışmadan formüle etmek için ilham aldık...