←Prev   Tı-Mim-Ayn  Next→ 

ط م ع
Tı-Mim-Ayn
Kökün genel değeri.
umuyorum, istiyorum , umuyor musunuz , umuyor, ümit ediyor (mi) , tamah eder, ümit eder , umuyoruz, istiyoruz , ve ümit ederek , tamah ederiz, arzu ederiz, çok isteriz , tamah eder, ister , ümit ediyorlar, çok istekli oluyorlar
   aṭmaʿu   (1)

26:82
\"Din gününde hatalarımı affetmesini umup durduğum da O'dur.\

   afataṭmaʿūna   (1)

2:75
Şimdi siz bunların size inanmalarını mı umuyorsunuz? Bunların içlerinden bir fırka vardır ki, Allah'ın kelamını dinliyorlar, sonra onu, akletmelerinin ardından, bilip durdukları halde tahrif ediyorlardı.

   ayaṭmaʿu   (1)

70:38
Onlardan herbiri nimet bahçesine konulacağını mı umuyor?

   fayaṭmaʿa   (1)

33:32
Ey peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer korunup takvaya sarılıyorsanız sözü kırıtarak söylemeyin ki, kalbinde maraz bulunan biri ümide kapılmasın. Örfe uygun söz söyleyin.

   naṭmaʿu   (1)

26:51
Ümidimiz odur ki, Rabbimiz hatalarımızı bağışlar çünkü biz ilk inananlar olduk.\

   waṭamaʿan   (2)

7:56
Yeryüzünde, orası barışa kavuştuktan sonra bozgun çıkarmayın. Ürpererek ve ümit ederek dua edin O'na. Hiç kuşkusuz, Allah'ın rahmeti, güzel düşünüp güzel iş yapanlara çok yakındır.

13:12
Size, hem korku hem ümit olsun diye şimşeği gösteren O'dur. Yüklü yüklü bulutları da O oluşturuyor.

32:16
Yanları yataklarından uzaklaşır; korku ve ümitle Rablerine dua ederler. Kendilerine verdiğimiz rızıklardan da dağıtırlar.

30:24
Yine O'nun ayetlerindendir ki O size, korku ve ümit olmak üzere şimşeği gösteriyor; gökten bir su indiriyor da ölümünden sonra toprağı onunla canlandırıyor. Bunda, aklını işleten bir topluluk için elbette mucizeler vardır.

   wanaṭmaʿu   (1)

5:84
\"Rabbimizin bizi barışseverler arasına koymasını umup dururken, Allah'a ve Hak'tan bize gelene neden inanmayacakmışız?\

   yaṭmaʿu   (1)

74:15
Tüm bunlardan sonra hırs ile daha da artırmamı istiyor.

   yaṭmaʿūna   (1)

7:46
İki taraf arasında bir perde, A'raf üzerinde de herkesi yüzlerinden tanıyan erler vardır. Cennet halkı, özleyip durdukları halde henüz ona girmemiş olanlara şöyle seslenirler: \"Selam size!\

Teşekkür ederim:
IslamAwakened
bu kök sayfaları mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyor.
Çalışmadan formüle etmek için ilham aldık...